Digitale toegankelijkheid

Het eerste waar je wellicht aan denkt bij toegankelijkheid, is de toegankelijkheid van gebouwen of scholen. Maar toegankelijkheid gaat om veel meer dan de fysieke omgeving. Denk aan de toegankelijkheid van vervoer, informatie en communicatie. Toegankelijkheid is nodig om andere rechten te realiseren en toe te werken naar meer inclusie.

Toegankelijke websites maken het mogelijk zelfstandig informatie over voorzieningen te vinden, ook als je bijvoorbeeld een visuele beperking hebt of digitaal minder vaardig bent.

Wat is digitale toegankelijkheid?

De digitale toegankelijkheid van een website gaat over allerlei zaken. Denk aan:

  • begrijpelijke taal
  • contrast in kleuren
  • alt teksten voor mensen die niet kunnen zien, zodat software kan voorlezen wat er op een foto of afbeelding staat
  • heldere navigatie

 

Onze website is aangepast

Om de digitale toegankelijkheid van onze website te verbeteren, hebben we een onderzoek laten doen naar verbeterpunten. Gelukkig ging er al heel veel goed! Sommige dingen konden we vrij eenvoudig verbeteren. Dat hebben we gedaan. Je ziet nu bijvoorbeeld aan de rechterzijde een knop. Als je hierop klikt, zie je allerlei opties om de website aan te passen, zodat deze voor jou beter te bekijken en lezen is.

Mis je iets? Laat het ons weten!

We hopen dat onze website voor jou voldoende toegankelijk is. Maar er zijn altijd zaken die we kunnen verbeteren. Dat horen we dan graag van je. Heb je een tip of vraag over digitale toegankelijkheid, neem dan contact met ons op.

 

Tags:
,