HB Challenge

Jeslin wint derde Challenge van HB Atelier

Ruim honderd kinderen hebben zich aangemeld voor Challenge #3 met als thema ’Geen armoede’. Ze hebben deelgenomen aan de live workshops en gastsprekerslessen met onder meer Esther Ekkel (Unicef), Eline Schievink (Opgroeien in armoede), Vanessa Heij (Helpende Handen Oss) en René Peters (CDA 2e Kamer, armoede). De kinderen konden hun beste idee om armoede in hun eigen omgeving tegen te gaan inzenden. Dat konden ze doen op allerlei manieren, van filmpjes, tot (strip)verhalen, van acties tot websites. Allerlei ideeën zijn ingebracht.

De jury moest uit al deze inzendingen kiezen voor de beste drie. Dat was nog behoorlijk lastig om te doen!

De prijswinnaars

De 1e prijs is gewonnen door Jeslin (8) die in een aandoenlijk verhaal schreef over hoe het meisje Lieke zich voelt, omdat ze moet opgroeien in armoede. Lieke kan niet mee naar kinderfeestjes en heeft geen leuke kleren. De klas van Lieke bedenkt een oplossing en ‘adopteert’ Lieke. Het verhaal van Jeslin is niet alleen prachtig geschreven, maar ze heeft bij het verhaal ook mooie tekeningen gemaakt. Goed bedacht.

De 2e prijs is gewonnen door Gert, Vyaas en Emma (groep 8), die een project hebben opgezet om armoede tegen te gaan. Ze geven aan dat mensen zich vaak schamen voor armoede en daarom geen hulp zoeken. Dat mag niet. Daarom hebben de kinderen zelf flyers gemaakt en klassen bezocht. Ze hebben gesproken over wat armoede is en hoe ze zelf kinderen in armoede kunnen helpen, zodat het meer bespreekbaar wordt. Top idee.

De 3e prijs is gewonnen door Fenna en Gryts. Ze hebben bedacht om op school een speelgoedbank te maken, zodat kinderen hun speelgoed kunnen ruilen. Kinderen die arm zijn, mogen gratis speelgoed meenemen.

Bekijk hier het filmpje!

Dikke pluim!

Alle kinderen die hebben meegedaan verdienen een dikke pluim! Ze hebben nagedacht over hoe we samen kunnen werken aan de 17 werelddoelen. Samen werken aan een betere toekomst, voor jou en voor mij.

Challenge #4 start binnenkort

Na de meivakantie start het HB Atelier met Challenge #4. We vragen dan aan leerlingen om na te denken over Werelddoel 11: Leefbare, duurzame steden. Doe je weer mee? Houd onze social media kanalen en de website in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie