Mastertalk ‘Alle kinderen hebben recht op inclusief onderwijs’

Samen met Piex maakten we drie mastertalks over inclusief onderwijs. Het zijn video’s van gesprekken met verschillende experts, die allemaal hun eigen perspectief hebben en ervaringen delen. Gegarandeerd inspirerend en leerzaam!

Teun Dekker

De eerste mastertalk is van Teun Dekker. Hij is directeur-bestuurder van SPCO en SPCKO in Roosendaal. Velen kennen hem als directeur van De Kroevendonk, een inclusief denkend kindcentrum. Hij geeft regelmatig workshops en is in het land bij schoolteams te vinden om mensen te inspireren werk te maken van inclusiever onderwijs. In deze mastertalk vertelt Teun onder andere hoe De Kroevendonk destijds is begonnen en hoe inclusief onderwijs er in de praktijk uit ziet. Je kunt de mastertalk hier zien:

Mastertalk | Alle kinderen hebben recht op inclusief onderwijs door Teun Dekker

Meer zien?

Tot 1 december zijn deze mastertalks vrij te bekijken. Ben jij professional in de regio van SWV PO 30 06? Dan kun je ze erna ook nog terugvinden in Piex.
Er volgen nog twee mastertalks: met Linda van den Bergh (lector Fontys) en met Dolf van Veen (mede-oprichter platform Naar inclusiever onderwijs). Deze delen we de komende weken.

We hopen dat we met de mastertalks veel onderwijsprofessionals kunnen inspireren om hun eigen visie en inclusieve handelen verder te ontwikkelen.