Mastertalk ‘Inclusief onderwijs: welke beweging is gaande?’

Samen met Piex maakten we drie mastertalks over inclusief onderwijs. Het zijn video’s van gesprekken met verschillende experts, die allemaal hun eigen perspectief hebben en ervaringen delen. Gegarandeerd inspirerend en leerzaam!

De derde mastertalk is van Prof. Drs. Dolf van Veen. Hij is orthopedagoog, hoofd Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ), bijzonder hoogleraar en mede-oprichter van platform Naar Inclusiever onderwijs.

Zoek het spoor naar inclusiever onderwijs

Het doel van de mastertalk is om mensen te prikkelen en enthousiast te maken voor het werken aan inclusiever onderwijs. Waarom is dit nu van belang, welke beweging komt in Nederland op gang en hoe zal dit de komende jaren naar verwachting lopen? We willen betere resultaten voor álle kinderen, juist ook waar sprake is van achterstandsituaties, extra ondersteuningsbehoeften en risico’s. Hoe blijven we niet hangen in weerstand maar bouwen we verder op goede voorbeelden en samenwerking met het speciaal onderwijs? Deze mastertalk gaat over spoorzoeken en stappen vooruit zetten. Je kunt hem bekijken door in te loggen via Piex.

Ben jij als onderwijsprofessional werkzaam op scholen binnen SWV PO 30 06 en heb je nog geen gratis PIEX account? Dan kun je dit aanvragen door een mail te sturen naar hanneke@piex.nl. Een quickstart voor Piex vind je op deze pagina.

Bekijk ook de eerdere mastertalks: