Mastertalk ‘Werk maken van gelijke kansen’

Samen met Piex maakten we drie mastertalks over inclusief onderwijs. Het zijn video’s van gesprekken met verschillende experts, die allemaal hun eigen perspectief hebben en ervaringen delen. Gegarandeerd inspirerend en leerzaam!

De tweede mastertalk is van Dr. Linda van den Bergh. Linda is haar loopbaan gestart voor de klas in het basisonderwijs en ze is nu lector bij Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg. Daar doet zij praktijkgericht onderzoek naar professionalisering van onderwijsprofessionals op het gebied van diversiteit. De invloed van houding, opvattingen en verwachtingen is hierbij haar kernthema.

Hoe waardeer jij diversiteit?

In deze tijd van Passend Onderwijs, veel aandacht voor kansen(on)gelijkheid en het werken aan inclusiever onderwijs is het afstemmen op diversiteit belangrijker dan ooit. In dit afstemmen spelen bewuste processen: differentiatie, maar ook onbewuste processen. Je opvattingen en verwachtingen hebben invloed op je handelen. Hoe bewust ben jij je hiervan? Daarover gaat deze mastertalk. Je kunt ‘m zien door in te loggen via Piex.

Ben jij als onderwijsprofessional werkzaam op scholen binnen SWV PO 30 06 en heb je nog geen gratis PIEX account? Dan kun je dit aanvragen door een mail te sturen naar hanneke@piex.nl. Een quickstart voor Piex vind je op deze pagina.