Oudersteunpunt-SWVPO-en-VO3006

Ouder- en jeugdsteunpunt: update en uitnodiging

Al eerder informeerden wij over de ambitie om een ouder- en jeugdsteunpunt op te zetten. Met dit steunpunt willen we ouders en jeugdigen van goede en onafhankelijke informatie voorzien over passend onderwijs, het aanbod in de regio en de rechten en plichten van ouders en de school. Tevens willen we ervoor zorgen dat ouders zich gehoord en gesteund voelen wanneer het gaat om het onderwijs en de ontwikkeling van hun kind. Op dit moment zetten we de eerste stappen naar dit steunpunt. Daar lees je in dit bericht meer over. We nodigen je ook uit om mee te denken en praten.

De stand van zaken

We zetten de laatste ontwikkelingen op een rij:

  • De samenwerkingsverbanden voor primair en voortgezet onderwijs 30 06 hebben besloten hun krachten te bundelen in het opzetten van het steunpunt. Op deze manier dragen we bij aan een doorgaande lijn in informatievoorziening over het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen.
  • We hebben een projectteam gevormd waarin ouders en medewerkers van de samenwerkingsverbanden met elkaar werken aan de oprichting van het steunpunt. We zijn nog op zoek naar jongeren die ons willen helpen.
  • Onze eerste focus heeft de informatiefunctie van het steunpunt. Vanaf de zomer van 2022 kun je bij het steunpunt terecht voor begrijpelijke informatie en met vragen over passend onderwijs, over hoe we in onze regio werken en wie wat doet. De komende jaren wordt het steunpunt doorontwikkeld om ouders te steunen in hun zoektocht naar passend onderwijs en om eventuele knelpunten te signaleren.

 

Oproep: denk en praat mee!

Voor de inrichting van dit steunpunt zijn de wensen en ervaringen van ouders en jeugdigen erg belangrijk. We zijn benieuwd naar welke ideeën jullie hebben bij een steunpunt. Laat van je horen!

Wil je meedenken over de ontwikkeling van het steunpunt?
Dan kun je hier je contactgegevens achterlaten.

Geef je liever eenmalig input?
Doe dat dan via deze enquête. Invullen kan tot en met 14 maart.

 

Aparte pagina voor het ouder- en jeugdsteunpunt

Op deze website vind je nu ook een pagina waar alle informatie over het ouder- en jeugdsteunpunt bij elkaar staat, inclusief veelgestelde vragen. Je vindt deze hier.