Nieuwe website en platform Passend onderwijs thuis

Twee weken geleden lanceerden we de website www.passendonderwijsthuis.nl (zie dit eerdere bericht). Binnen twee dagen hadden we duizenden views op de site en via social media, en meer dan 100 mails van mensen die mee wilden denken en tips deelden. Om een blijvende oplossing te bieden, hebben we hard gewerkt aan een nieuwe versie van de site en een platform!

Het waarom van Passend onderwijs thuis

Er is veel informatie over thuisonderwijs, ook voor kinderen met een ondersteuningsbehoefte, maar die informatie zit in hoofden van mensen of wordt versnipperd aangeboden. Zo ontstond het idee voor Passend onderwijs thuis: een initiatief (website met platform) dat twee doelstellingen heeft:

  • Het overzichtelijk delen van allerlei kennis, tips en tools die beschikbaar zijn. Van handige websites tot filmpjes, van documenten tot begeleidingstips voor ouders. Deze website heeft een slimme filterfunctie waardoor op allerlei manieren gezocht kan worden.
  • Verbinden van specialisten aan andere professionals en ouders. Zo is het mogelijk om een specialist te zoeken, hulp aan te bieden of een vraag te stellen via een interactief platform.

We gaan door!

We  zijn er nog niet. De website blijven we de komende tijd aanvullen (we hebben alweer allemaal aanmeldingen van specialisten en tips en tools die we nog moeten verwerken) en verbeteren. Maar het begin is er, en ook wij blijven leren. Daarnaast hebben we veel contact met andere partijen uit het veld, zodat we krachten kunnen blijven bundelen. Wie weet waar dat toe leidt!