Kijk hier het webinar terug

Terugkijken: webinar pedagogisch tact door Marcel van Herpen

Voor alle professionals van SWV PO 30 06 verzorgde Marcel van Herpen op 23 november een webinar in het teken van pedagogisch tact. Het thema: ‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’. Als leerkracht/(bege)leider leer je om niet in problemen te denken (omdat er vaak geen bevredigende oplossingen zijn voor de vraagstukken waar je voor staat), maar om om te gaan met voorliggende dilemma’s. Oftewel: een heldere pedagogische aanpak!

Bijna 100 mensen namen deel aan de masterclass. Door te werken met een chat kon Marcel live allerlei vragen beantwoorden. Zoals bijvoorbeeld: “Wat kun je doen als een kind onverschillig reageert en dit een patroon wordt?” en “We zien vaak dat we met de leerlingen regels opstellen. Hoe meer regels, hoe moeilijker te handhaven. Is het niet beter om een algemene stelling te hanteren zoals: ‘Wij zorgen dat iedereen het fijn heeft.’?”

Nieuwsgierig? Hier kun je het webinar terugkijken.

De reacties waren erg positief: “Wat een duidelijk en inspirerend verhaal. Mooie herkenbare en concrete voorbeelden, kunnen we meteen mee aan de slag in de dagelijkse praktijk. Bedankt voor de inspiratie!”

Geïnspireerd door Marcel? Luister dan ook eens zijn podcast ‘Het mysterie van de goede leraar’, te vinden via https://centrumpedagogischcontact.nl/podcast/ en de bekende podcastkanalen (ITunes, Spotify, etc.).