Tom wint tweede Challenge van HB Atelier

Ruim tweehonderd leerlingen hebben zich aangemeld voor Challenge #2 ‘Klimaatverandering stoppen’. Ze hebben deelgenomen aan live workshops en gastsprekerslessen. Ook konden ze hun beste idee indienen om klimaatverandering te stoppen in hun eigen omgeving. Dat konden ze doen in de vorm van een motie ‘Vreemd aan de orde’, bestemd voor hun eigen gemeenteraad. Hun beste idee konden ze onderbouwen met een creatieve uiting.

Prijswinnaars

Ruim honderddertig kinderen gaven gehoor aan de HB Challenge. De jury had er een behoorlijke kluif aan om hieruit te kiezen voor de beste drie. De 1e prijs is gewonnen door Tom (11) die met zijn idee de oplossing aandraagt voor kerosine uit vliegtuigen en energie uit muien van de zee. De 2e prijs is gewonnen door Lisara (10) met haar geweldige en goed onderbouwde idee over bandenspanning. De 3e prijs is voor Nina en Jasmijn (10), die een eco-school willen bouwen.

 

In bovenstaand filmpje zie je de winnaars en andere geweldige inzendingen. Van Instagram account tot games. Kinderen hebben de toekomst. De 17 werelddoelen zijn er ook voor hen. We hopen dat gemeenteraden luisteren naar hun ideeën, net als bij Mayra (8) in Meierijstad. Top!

Dikke pluim!

Alle goede ideeën brengen de oplossing van werelddoel 13 dichterbij. Er zijn helaas niet genoeg prijzen om alle mooie inzendingen te belonen. Maar de kinderen die hebben meegedaan verdienen een dikke pluim! Ze hebben nagedacht over hoe we samen kunnen werken aan de 17 werelddoelen. Samen werken aan een betere toekomst, voor jou en voor mij.

Challenge #3 in januari

In januari start het HB Atelier met Challenge #3. We vragen dan aan leerlingen om na te denken over Werelddoel 1: Geen armoede. Doe je weer mee?

Meer info, filmpjes vind je op www.hb-atelier.online