Steunpunt meer- en hoogbegaafdheid
Het Steunpunt meer- en hoogbegaafdheid is een plek waar zowel ouders als professionals terecht kunnen met hun vragen of voor het ophalen van informatie.
Meer- en hoogbegaafdheid: een van onze speerpunten
Meer- en hoogbegaafden zijn leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Vaak worden ze getypeerd als slim, creatief en met een grote behoefte aan uitdaging. Zo’n 10% procent van onze leerlingen behoort tot deze doelgroep. Binnen de doelgroep zien we veel diversiteit en zijn er ook leerlingen die onderpresteren en/of last hebben van sociaal emotionele problemen. We willen ons onderwijs aan deze doelgroep kwalitatief verbeteren. Daarom is meer- en hoogbegaafdheid een van de speerpunten uit ons ondersteuningsplan 2019-2023.
Wat willen we bereiken?
Ieder jaar beschrijven we in ons jaarplan concrete doelstellingen op het gebied van meer en hoogbegaafdheid. Bekijk ze hier.
Factsheets en handboeken
We hebben voor ons SWV de basisondersteuning en plusklassen beschreven. De factsheets zijn een samenvatting van het bijbehorende handboek. Ouders en scholen kunnen hier geen rechten aan ontleden, maar de handboeken zijn geadviseerde richtlijnen.
HB Atelier
Het HB Atelier is een ontmoetings- en werkplaats voor iedereen die met meer- en hoogbegaafdheid aan de slag wil gaan. We delen kennis via intervisies en webinars, inspireren elkaar, zorgen voor scholing en creëren tools die kinderen verder helpen, zoals de Challenges en de MindXperience.
Op de website van het HB Atelier kun je ook onze bekende Denksleutels en MIND-opdrachtkaarten downloaden.
Ga naar www.hb-atelier.online
Ontwikkelingen en nieuws
Er zijn vier manieren om op de hoogte te blijven over nieuws rondom meer- en hoogbegaafdheid:
- Via de nieuwsberichten en de website van het HB Atelier
- Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief van SWV PO 30 06 (dit kan via de footer op deze website)
- Via de nieuwsberichten op de website van SWV PO 30 06
- Door ons te volgen via LinkedIn
Vragen?
Er zijn twee projectleiders aangesteld: Desirée Nijssen en Jeroen van der Cruijsen. Zij zijn te bereiken via het e-mailadres van het Steunpunt: hoogbegaafdheid@swvpo3006.nl.