Even voorstellen: ondersteuningsspecialist Esmé

Sinds enkele maanden heeft SWV PO 30 06 een nieuwe collega: Esmé van Herpen. Zij stelt zich graag voor!

“Sinds 1 november 2020 ben ik werkzaam als ondersteuningsspecialist bij Samenwerkingsverband PO 30 06. Ik ben Esmé, 34 jaar oud en woon in Heesch. In 2010 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog. In de jaren daarna heb ik bij Opdidakt gewerkt als orthopedagoog en later ook als manager in de regio Rosmalen en Den Bosch.

In 2017 heb ik besloten een jaartje naar het buitenland te gaan. Daar heb ik therapie gegeven aan kinderen met gedragsproblemen en lichamelijke beperkingen. Dit was een erg mooie ervaring. Momenteel ga ik nog 2 weken per jaar terug om daar therapie te geven aan kinderen die de Nederlandse taal spreken.

Na mijn buitenland-avontuur ben ik voor het BJG in Sint-Michielsgestel gaan werken. Tijdens mijn werkzaamheden daar merkte ik dat ik mijn kennis en ervaring onvoldoende in kon zetten en dat mijn hart toch echt bij het onderwijs ligt. Om deze reden heb ik de overstap gemaakt naar het samenwerkingsverband.

Ik voel me erg welkom, zowel in het team van ondersteuningsspecialisten als op de SAAM-scholen waaraan ik verbonden ben. Ik ervaar dat de vragen zeer uiteenlopend zijn. Zo krijg ik vragen op gebied van groepsdynamieken, maar bijvoorbeeld ook didactische vragen op leerlingniveau. Deze afwisseling maakt het werk erg leuk.

Het is een bijzondere tijd om te starten. Maar ondanks de omstandigheden heb ik al aardig mijn weg kunnen vinden. Ik hoop met mijn ervaring een steentje te kunnen bijdragen aan het inclusiever onderwijs en de verbinding tussen onderwijs en zorg in de regio te versterken!”

Benieuwd naar Esmé en de andere ondersteuningsspecialisten? Bekijk het team