Training ‘Zicht op ontwikkeling’

Toen de scholen weer open gingen na de lockdown, ontstond er online en offline een discussie over de ontwikkeling van leerlingen. Is er nu sprake van een achterstand? En hoe groot is deze dan? Kun je het eigenlijk wel hebben over achterstand of gebruik je daarmee een term die niet past bij de manier waarop we naar ontwikkeling willen kijken?

Een boeiende discussie die veel stof deed opwaaien. Wij kunnen het ons voorstellen dat dit een actueel thema is voor onze professionals. Daarom willen we één van de trainingen die binnen Piex voor onze professionals beschikbaar is, extra onder de aandacht brengen: ‘Zicht op ontwikkeling’.

In deze training komt komt uitgebreid aan bod wat zicht op ontwikkeling betekent: meer dan alleen toetsen. Ook wordt besproken  waarom het belangrijk is om zicht te hebben op ontwikkeling en ligt de focus op zowel het verzamelen als het begrijpen van data. In zes praktische stappen krijg je inzicht in de leerbehoeften van jouw groep. Binnenkort komt ook een vervolg op deze training: ‘Opbrengstgericht denken’.

Heb je nog geen account aangemaakt binnen Piex? Gebruik dan deze quickstart om in te loggen en gebruik te maken van een breed aanbod van expertise, dat ontwikkeld is samen met experts uit het onderwijs en een van onze eigen schoolbesturen.