Leren van en met elkaar: met Piex!

Als samenwerkingsverband kunnen en willen we een belangrijke rol spelen in professionalisering en kennisdeling van professionals, die de sleutel zijn tot passend onderwijs. We hebben immers een goed overzicht van de besturen en de kennis die daar aanwezig is, een landelijk netwerk en ondersteuningsspecialisten met verschillende expertise. Al deze expertise gaan we bundelen, delen en altijd en overal beschikbaar maken voor onze professionals. Dit was al een ambitie uit ons ondersteuningsplan en het wordt ook benadrukt door Minister Slob in maatregel 17 van de verbeteraanpak passend onderwijs: “Startende leraren moeten beter begeleid worden in het omgaan met kinderen met een (extra) ondersteuningsbehoefte en professionalisering en kennisdeling is ook van belang voor bestaande leraren.”

Hoe gaan we dit doen?

Alle professionals van ons samenwerkingsverband geven we de mogelijkheid om gebruik te maken van Piex. Binnen de online community, die exclusief is ingericht voor SWV PO 30 06, kun je vragen stellen en bijdragen plaatsen. Daarnaast geeft Piex je toegang tot een breed aanbod van expertise, dat ontwikkeld is samen met experts uit het onderwijs en een van onze eigen schoolbesturen. De komende maanden gaan we dit verder uitbreiden. Oftewel: een volgende stap in leren van én met elkaar!

Hoe werkt het?

Tussen 1 december en 1 januari krijgen alle professionals van SWV PO 30 06 een uitnodigingsmail met meer informatie over het aanmaken van een account. Met dit account heb je toegang tot:

  • waardevolle expertise die altijd en overal beschikbaar is.
  • een uitgebreid online aanbod ontwikkeld in samenwerking met inhoudsexperts waaronder: Novilo, Onderwijs Maak Je Samen, Hogeschool De Kempel maar ook één van onze schoolbesturen, SAAM*.
  • de online community SWV PO 30 06 waar je interessante bijdragen en vragen kunt delen met elkaar.

We staan pas aan het begin, want in 2021 zal Piex volop verder gevuld gaan worden. We hopen dat veel professionals hier een bijdrage aan gaan leveren en er gebruik van gaan maken!

Bekijk de poster van Piex

Op de foto (die we uiteraard maakten voor de coronatijd) zie je van links naar rechts de regiegroep van Piex: Lisanne Peters (staflid SWV PO 30 06 & procesbegeleiding), Joris Elbers (bestuurder SWV PO 30 06), Jeroen van der Cruijsen (staflid SWV PO 30 06 & inhoudelijke begeleiding) en Marsha van der Vleuten (directeur Piex).