De Boekenbingo is weer van start!

De Boekenbingo is een jaarlijks langlopend leesbevorderingsevenement georganiseerd door Het Ministerie van Boekenzaken. Het doel van de Boekenbingo is om de deelnemers kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende titels, het lezen te bevorderen en het leesplezier te vergroten.

Deelnemers lezen titels van de zorgvuldig geselecteerde lijst en laten recensies achter op de website. We nodigen alle kinderen uit om deel te nemen aan de Boekenbingo. Zij maken kans op fantastische prijzen.

Lekker lezen!

Kinderen uit de onderbouw kunnen meedoen door alleen onderbouwtitels te lezen, of deze te laten voorlezen. Natuurlijk mogen ze ook geschikte middenbouw titels lezen. Kinderen uit de middenbouw lezen onder- en middenbouw titels. Kinderen uit de bovenbouw lezen alle titels, of in ieder geval zoveel mogelijk.

Alle kinderen kunnen meedingen naar de prijzen, ook als ze niet alle titels hebben gelezen. Ze moeten minimaal 20 titels hebben gelezen. De hoofdprijs is alleen te winnen voor deelnemers die alle boeken per leeftijd heeft gelezen:

  • onderbouw: 20 titels
  • middenbouw: 40 titels
  • bovenbouw: 60 titels

 

Kinderen schrijven over ieder gelezen boek een review op de site. Dat kunnen ook mooie verhalen, anekdotes, quotes zijn.

Meer informatie en aanmelden

Een heel mooi initiatief om lezen te bevorderen en leesplezier te vergroten! Meer informatie over de Boekenbingo en het aanmeldformulier vind je hier.