Webinar pedagogisch tact door Marcel van Herpen

Voor alle professionals van SWV PO 30 06 organiseren we op 23 november een webinar dat in het teken staat van pedagogisch tact. Het webinar wordt verzorgd door Marcel van Herpen en heeft als thema: ‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’.

Marcel van Herpen: “We weten niet precies wat er nu gebeurt, wanneer het verandert en wat de gevolgen zullen zijn. Dat geldt voor elk leven, altijd en overal. Maar hoe gaan we eigenlijk überhaupt om met situaties waarin we niet (precies) weten wat we moeten doen? Soms ben je de leerkracht/(bege)leider die je wilt zijn en soms ben je de leerkracht/(bege)leider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties.”

In het webinar van Marcel van Herpen leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen. Als leerkracht/(bege)leider leer je om niet in problemen te denken (omdat er vaak geen bevredigende oplossingen zijn voor de vraagstukken waar je voor staat), maar om om te gaan met voorliggende dilemma’s. Oftewel: een heldere pedagogische aanpak!

Deelnemen

Wil je deelnemen aan het webinar? Ga dan op maandag 23 november om 19.30 uur naar deze link. De passcode die je moet invoeren is 400154.