Week van de hoogbegaafdheid 2021

Ons HB Atelier heeft een breed aanbod voor de professionals binnen onze regio om het onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen een impuls te geven. Tijdens de week van de hoogbegaafdheid 2021 zetten we ze op een rijtje voor je!

 

Een leuk cadeautje voor elke school!

Omdat het de week van de hoogbegaafdheid is, ontvangt elke school binnenkort een doosje met denkvierkanten. Dit is een leuk hulpmiddel om kinderen van alle groepen aan te zetten tot creatief en analytisch denken.

 

Webinars voor verdieping

We krijgen veel positieve reacties op onze webinars. Heb je ze gemist? Het webinar van Ragnild Zonneveld (‘Een kei in hoogbegaafdheid’) en van Marcel van Herpen (Pedagogisch tact) kun je nog terugkijken. Er zijn er ook nog twee gepland:

  • Op 9 maart organiseren we i.s.m. Anouk Mulder het webinar ‘Het jonge kind met ontwikkelingsvoorsprong’. Er zijn nu nog een paar plekken vrij. Lees meer en schrijf je in
  • Save the date: op 1 juni volgt het laatste webinar van dit schooljaar. Desiree Houkema van (hoog)begaafdheid in-zicht zal dit (onder voorbehoud) verzorgen. Meer info volgt.

 

Gratis online trainingen via PIEX

Ben jij een  onderwijsprofessionals van SWV PO 30 06?  Maak dan een gratis account aan op PIEX. Via dit platform heb je toegang tot diverse trainingen, bijvoorbeeld over mindset, de 7 uitdagingen en executieve functies. Een account aanmaken kan hier.

 

Opleiding talentbegeleider (basis en gevorderden)

Recent hebben twee opleidingsgroepen de basisopleiding tot talentbegeleider afgerond. In het nieuwe schooljaar starten we weer met twee nieuwe incompany opleidingen in samenwerking met Novilo. Per schoolbestuur zijn een aantal gratis opleidingsplaatsen beschikbaar. Iets voor jou?

  • De basisopleiding tot talentbegeleider basisonderwijs
    Meer info over de basisopleiding vind je hier. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.
  • De opleiding talentbegeleider voor gevorderden
    Meer info over de opleiding voor gevorderden vind je hier. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

 

Deel je kennis tijdens de intervisiebijeenkomsten

Ben je al HB-coördinator of plusklasleerkracht? Of ben je op een andere manier actief met hoogbegaafdheid? Neem dan deel aan de intervisiegroep. Dit jaar hebben we nog drie intervisiebijeenkomsten gepland op maandagen van 16.00 uur tot 17.00 uur. Voorlopig vinden deze bijeenkomsten online plaats. De data zijn: 15 maart, 21 april en 17 juni.

Heb je interesse om mee te doen, stuur dan een mail naar hoogbegaafdheid@swvpo3006.nl. Deelnemers die al eerder hebben deelgenomen, hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

 

HB Challenge

Challenge #3 met als thema ‘geen armoede’ is in volle gang. Voor 15 april moeten de inzendingen binnen zijn en op 23 april is de prijsuitreiking. Binnenkort delen we wie de winnaars zijn en informeren we je over Challenge #4. Meer weten? Ga naar www.hb-atelier.online.

 

Nieuw! De MindXperience

In periode tussen de meivakantie en de zomervakantie start een aantal pilotscholen met een nieuwe activiteit voor de groepen 5 t/m 8: de MindXperience. Na de zomervakantie kunnen ook andere scholen binnen SWV PO 30 06 meedoen.

De MindXperience omvat een aantal verrijkende opdrachten die online klaar staan voor leerlingen. De eigen leerkracht houdt de regie over welke leerlingen, welke opdrachten maken en met welk doel. De leerkracht krijgt van ons begeleidingstips.

Heb je interesse om als school mee te doen met de pilot, meld je dan hier aan.

 

Download de flyer over de Week van de Hoogbegaafdheid 2021